Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Reilun kiertotalouden valmennus

Kuvaus

Äänekosken kaupunki osallistui Motivan Reilun kiertotalouden valmennukseen osana Vihreää Uusiutuva Äänekoski -hanketta. Valmennuksesta saatuja oppeja hyödynnettiin Elonkierto-yhteisöpuutarhan palvelukonseptin ja vaikuttavuusarvioinnin suunnittelussa.

Reilun kiertotalouden valmennuksen tavoitteena oli edistää ja kokeilla sosiaalisen kestävyyden ja kiertotalouden yhdistämistä kunnissa käytännössä. Valmennuksessa hyödynnetään Reilun kiertotalouden käsikirjan (Motiva, 2020) oppeja. Reilu kiertotalous tarkoittaa asukkaiden ja ympäristön hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää toimintaa, jossa noudatetaan kiertotalouden periaatteita sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Valmennus toteutettiin osana ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmaa , joka edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä sekä käytännön kaupunkikehittämisen että strategisen johtamisen tasolla. Valmennusjakson myötä Äänekosken kaupunki liittyi Kestävä kaupunki -verkoston jäseneksi kesällä 2021.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.3.2021 → 30.6.2021

Toimenpidekokonaisuus

Tietoja päivitetty 10.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.