Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

6113Kestävä kaupunki -verkoston jäsenyys

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Kestävä kaupunki -verkoston jäsenyys

Kuvaus

Äänekosken kaupunki liittyi Kestävä kaupunki -verkoston jäseneksi kesällä 2021, osallistuttuaan Motivan Reilun kiertotalouden valmennus -hankkeeseen Elonkierto-yhteisöpuutarhan suunnittelu- ja kehitystyön aikana.

Kestävä kaupunki on edelläkävijäkuntien verkosto, jossa ratkotaan kaupunkien yhteisiä kestävyyshaasteita, vahvistetaan kestävyyden johtamista, kehitetään uusia ratkaisuja käytännön kokeiluissa sekä edistetään hyvien käytäntöjen skaalaamista eli laajempaa käyttöönottoa.

Verkosto on osa ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmaa, joka edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä sekä käytännön kaupunkikehittämisen että strategisen johtamisen tasolla. Ohjelman pääteemat ovat vähähiilisyys, älykkyys, terveellisyys ja sosiaalinen kestävyys. Uusia ratkaisuja etsitään näitä teemoja yhdistäviin ja niiden väliin jääviin haasteisiin.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

7.6.2021 → 31.12.2023
Tietoja päivitetty 10.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.