Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Elonkierto-yhteisöpuutarha

Kuvaus

Äänekosken Piilolanniemessä, Kuhnamo-järven rannalla sijaitseva Elonkierto-yhteisöpuutarha on ensimmäinen Suomessa toteutettu, laajamittainen ja kunnallinen Green Care -projekti. Green Care viittaa luontoon tukeutuvaa ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua.

Puutarhan pinta-ala on 1,2 ha ja se muodostuu kolmesta toiminnallisesti erilaisesta puutarhasta: hyöty- ja oppipuutarhasta, pörriäispuutarhasta sekä vuonna 2023 rakentuvasta aisti- ja terapiapuutarhasta.

Puutarhan kehittämiseen halutaan osallistaa mahdollisimman laajasti alueen asukkaita. Mukana rakentamisessa on ollut muun muassa kuntouttavaan työtoimintaan osallistuneita äänekoskelaisia sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) ympäristönhoidon opiskelijoita. Lisäksi puutarha on tarkoitettu koko kaupunkiyhteisön yhteiseksi tapaamis- ja tapahtumapaikaksi.

Elonkierto-yhteisöpuutarhaa on rakennettu osana Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanketta.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.9.2021 → Jatkuva
Tietoja päivitetty 07.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.