Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

2407Keski-Suomen Circwaste-yhteistyöryhmän jäsenyys

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Keski-Suomen Circwaste-yhteistyöryhmän jäsenyys

Kuvaus

Äänekosken kaupunki liittyi mukaan Circwaste – kohti kiertotaloutta -hankkeen Keski-Suomen alueelliseen yhteistyöryhmään helmikuussa 2017. Yhteistyöryhmä pyrkii aikaansaamaan uusia aihepiiriin liittyviä hankkeita sekä aktivoimaan alan yhteistyötä.

Vuonna 2018 yhteistyöryhmä laati Keski-Suomen Circwaste -tiekartan ohjaamaan alueellista toimintaa. Tiekarttaa päivitettiin syyskuussa 2021. Tiekartassa on neljä painopistettä: 1) Rakennus- ja purkujäte, 2) Biohajoavat jätteet, biokaasu ja ravinteiden kierto, 3) Muovit ja 4) Sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Julkiset hankinnat ovat läpileikkaavina kaikissa painopisteissä soveltuvin osin. Toimenpiteitä tehdään muihinkin kuin varsinaisiin painopisteisiin liittyen.

Circwaste -hanke edistää kiertotaloutta ja toteuttaa kansallista jätesuunnitelmaa. Sen tavoitteena on lisätä materiaalitehokkuutta, ehkäistä jätteen syntyä sekä kannustaa erilaisten sivutuotteiden hyödyntämiseen. Circwaste on Suomen ympäristökeskuksen vuosina 2016–2023 koordinoima laaja EU-hanke. Keski-Suomen liitto toimii hankkeessa alueen koordinaattorina ja vetää myös omaa osahankettaan. Keski-Suomen alueellisen yhteistyöryhmän toiminta on osa Keski-Suomen liiton vastuulla olevaa hankkeen alueellista koordinaatiota.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

2.2.2017 → 31.12.2023

Toimenpidekokonaisuus

Tietoja päivitetty 07.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.