Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

6408Sustainable Travel Finland -ohjelma

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Sustainable Travel Finland -ohjelma

Kuvaus

Äänekosken kaupunki on mukana Visit Finlandin matkailuyrityksille ja -alueille kehittämässä Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmassa valtakunnallisena tavoitteena on tehdä Suomi tunnetuksi yhtenä maailman kestävimmistä matkailukohteista vuoteen 2025 mennessä.

Maksuton STF-ohjelma tarjoaa alan yrityksille ja matkakohteille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu. Ohjelman läpikäyneille, kriteerit täyttäville yrityksille ja matkakohteille myönnetään Sustainable Travel Finland -merkki, jolla viestitään kansainvälisille matkailijoille kestävästä toiminnasta.

Kaupungin matkailupalvelut, Visit Äänekoski, on mukana STF-ohjelmassa matkailukohteena. Lisäksi Visit Äänekoski tukee paikallisia matkailuyrityksiä ja -yrittäjiä maksuttomien STF-polkuvalmennusohjelmien aloittamisessa. Visit Äänekoski -matkailutiimin henkilöstöllä on matkailun ja markkinoinnin asiantuntemuksen lisäksi ympäristöalan osaamista, mikä luo erinomaiset puitteet kestävän matkailun kehittämiseksi Äänekoskella.

Kestävän kehityksen toimintatavat on kirjattu parhaillaan valmisteilla olevaan Äänekosken kaupungin matkailuohjelmaan, minkä mukaisesti Visit Äänekosken kaikessa toiminnassa pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon ympäristönäkökohdat. Esimerkiksi jaettavat brändituotteet ovat pääsääntöisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja.

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty31.08.2021

    Matkailuelinkeinojen muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanke

    Visit Äänekoski lähti matkailukohteena mukaan STF-ohjelmaan osana kaupungin Matkailuelinkeinojen muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanketta, jota rahoitti Työ- ja elinkeinoministeriö. Hankkeessa maksuttoman STF-polkuvalmennusohjelman aloitti Visit Äänekosken ohella neljä paikallista matkailuyritystä. Hankeaika oli 1.10.2020–31.8.2021

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 10.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.