Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Osallistava budjetointi

Kuvaus

Äänekosken kaupungin osallistava budjetointi ja kyläparlamenttitoiminta on vuodesta 2019 lähtien tuonut toivottuja investointeja kylille. Äänekosken kaupungin kulttuuri- ja liikuntatoimi budjetoi vuosittain yhteensä 50 000 euroa kylien kehittämisrahaa.

Usea osallistavan budjetin hankkeista on osaltaan tukenut kaupungin ympäristö- ja ilmasto-ohjelman teemoja, liittyen esimerkiksi energiatehokkuuteen, lähiruoan tuotantoon ja luontoliikkumisen edistämiseen.

Budjetin käytöstä päättää Äänekosken kyläparlamentti, joka muodostuu alueen kylien asukkaiden valitsemista edustajista. Kyläparlamentissa käsitellään yhdessä kylien suunnitelmat ja päätetään, mitkä investoinnit toteutetaan. Kyläparlamenttitoiminta perustuu siihen, että päätökset tehdään yhdessä ja kaikki kylät pääsevät vaikuttamaan.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 07.07.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.