Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Miljoona roskapussia -kampanja (2023)

Kuvaus

Äänekosken kaupunki oli mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.–14.6.2023. Tavoitteena oli innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä yhteensä miljoona pussillista roskia. Kampanjan avulla haluttiin vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa meidät ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.

Äänekosken kaupunki oli mukana Ylen kampanjassa yhteistyössä jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas Oy:n kanssa. Koko kampanjan ajan Äänekosken kaikissa kirjastoissa oli jaossa roskapusseja ja hanskoja roskienkeruuta varten. Samalla Sammakkokangas lisää roska-astioita ja niiden tehostettua tyhjennystä Äänekosken kirjastojen läheisyydessä. Kaupungin henkilöstöä ja asukkaita innostettiin osallistumaan roskienkeruuseen.

Yhteensä kampanja-aikana kerättiin 210 372* pussia roskia valtakunnallisesti. Näistä 964* oli Äänekoskella kerättyjä.
*Ylen Roskalaskuri-palveluun ilmoitettu määrä

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

13.4.2023 → 14.6.2023
Tietoja päivitetty 21.06.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.