Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

6110Ympäristöjohtamisen sertifiointi

Eteneminen

  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Ympäristöjohtamisen sertifiointi

Kuvaus

Äänekosken kaupunki on osana Ilmastotiekarttaa 2030 tunnistanut ympäristöjohtamisen järjestelmän käyttöönoton potentiaalisena toimenpiteenä tukea kaupungin kestävyystyötä.

Ympäristöjohtamisen järjestelmä (esim. ISO 14001 tai Ekokompassi) ohjaisi ja antaisi tavoitteelliset raamit ympäristö- ja ilmastotyölle sisäisten ja ulkoisten auditointien kautta. Ympäristöjohtamisen järjestelmä perustuu jatkuvan parantamisen malliin.

Jatkuvan parantamisen toimintamalli sekä ympäristönäkökohdat on kytketty osaksi kaupungin toiminnanohjausjärjestelmää ja projektisalkunhallintaa valmistelevana toimenpiteenä ympäristöjohtamisen järjestelmän käyttöönotolle.

Alustavasti käyttöönotto tapahtuisi kaupunkikonsernin toimialoissa ja yksiköissä vaiheittain. Ympäristöjohtamisen järjestelmän vaihtoehtoja kartoitetaan.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

9.1.2023 → 31.12.2025
Tietoja päivitetty 16.01.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.