Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Kaupunkiniityt

Kuvaus

Äänekosken kaupungilla on useita niittykohteita mm. Häränvirran sillan kupeessa, Runeberginpuistossa, Hiskinmökin pihapiirissä sekä Kaunolanrannassa Konginkankaalla.

Lajistorikkaat niityt ovat nykyisin uhanalaisia perinnebiotooppeja, sillä perinteisesti ne ovat olleet karjatalouden muovaamia maisemia. Ne ovat useille kasvilajeille ja etenkin pölyttäjille tärkeä elinympäristö. Värikäs kukkaloisto luo myös viihtyisyyttä kaupunkiympäristöön.

Lisäksi niittyjen hoitaminen on kustannustehokasta, sillä ne vaativat huomattavasti vähemmän resursseja kuin perinteinen rakennettu puistoalue. Niittyjä ei kastella tai lannoiteta ja hoitoniittokin tehdään vain kahdesti vuodessa.

Niittyjen hoidosta vastaa Äänekosken Kiinteistönhoito Oy. Kiinteistönhoidon kanssa tehdään yhteistyötä myös muiden kohteiden niittoajankohtien suunnittelussa.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

6.5.2019 → Jatkuva
Tietoja päivitetty 30.12.2022

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.