Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Maamassojen uusiokäyttö

Kuvaus

Infrasaneerauksissa ja -rakennushankkeissa hyödynnetään rakennustöissä kaivettavia vanhoja maamassoja mahdollisuuksien mukaan.

Etenkin katukunnostustöiden aikana kadun alla olevat hyötymateriaalikerrokset pyritään kaivamaan erikseen siten, että niitä voidaan hyödyntää uudestaan samalla tieosuudella. Näin vain pilaantuneet tai huonolaatuiset maa-ainekset joudutaan vaihtamaan. Tämä on huomioitu muun muassa uuden monitoimiaukion suunnittelussa.

Esimerkiksi Äänemäen laskettelurinteen rakennustöissä on pyritty niin sanottuun massatasapainoon, jossa kaivettavat maamassat hyödynnetään paikallisissa täyttökohteissa. Näin vanhoja maamateriaaleja ei tarvitse kuljettaa pois tai uusia tilalle rinneprofiilia muokatessa.

Materiaalien uudelleenkäyttö on niin kustannus- kuin resurssitehokasta. Paikallisesti hyödynnettävät materiaalit ehkäisevät tehokkaasti kuljetuksista syntyviä päästöjä sekä vähentävät neitseellisten raaka-aineiden tarvetta.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Toimenpidekokonaisuus

Tietoja päivitetty 16.01.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.