Hyppää sisältöön

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Tilojen käyttöasteen kasvattaminen

Kuvaus

Tyhjillään tai vajaakäytössä olevat tilat hukkaavat kiinteistöjen ylläpitoon käytettäviä resursseja. Äänekosken kaupunki pyrkii kasvattamaan omistamiensa kiinteistöjen käyttöastetta huomioimalla uusien tilojen muuntojoustavuuden ja monikäyttöisyyden.

Esimerkki uusista toimitiloista: Koulunmäen yhtenäiskoulun suunnittelussa on huomioitu tilojen käytettävyys niin sanottujen toimistotuntien ulkopuolella. Koulun tiloihin tulee sijoittumaan muun muassa kaupungin nuorisotila sekä musiikkiopisto, jotka voivat hyödyntää toiminnassaan koulun muita tiloja tarpeen mukaan.

Esimerkki saneeratuista toimitiloista: Remontoitu painotalo vihkittiin käyttöön marraskuussa 2022. Uusitut tilat on tarkoitettu kulttuuri- ja tapahtumakäyttöön. Monikäyttöiset tilat ovat muutettavissa erikokoisille ja -tyyppisille tapahtumille sopiviksi. Lisäksi virka-aikana tilat toimivat myös kaupungin kulttuuritoimen toimistona.

Esimerkki nykyisten tilojen hyötykäytöstä: Kaupunki tarjoaa tyhjillään olevia kiinteistöjään alennetulla vuokralla yleishyödyllisten paikallisyhdistysten käyttöön.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

16.6.2022 → Jatkuva
Tietoja päivitetty 16.01.2023

Äänekosken ympäristö- ja ilmastovahtia ei enää päivitetä. Tämä sivusto näyttää toimenpiteiden tilanteen vuoden 2023 lopussa.